- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Merhaba arkadaşlar, Yakın zaman önce A7RII'yi aldım ve kullanmayan bir arkadaşımdan ödünç aldığım Leica 35 1/1.4 lensi uyarlamaya başladım. El ile odaklama yapmanın bu kadar eğlenceli olabileceğini hiç bilmiyordum. (Arkadaşımın Leica lensini Leica gövdesinde denedim, pek keyifli olmadı. Şimdi A7RII'deki çoklu ilginç fonksiyonlar, yerli bir FE lens gerektiriyor, şimdi Leica 35/1.4'ümle birlikte kullanabileceğim yeni bir yerli e montaj lens arayışındayım. FE 55/1.8 ve Batis 85/1.8 arasında düşünmeye başladım. Tavsiyelerinizi merak ediyorum. Çoğunlukla şehir gezileri ve seyahatler sırasında kullanacağımı düşünüyorum, nadiren de portreler çekebilirim. Son düşüncelerim: FE55: çok hafif, hızlı AF, en üst düzeyde IQ. Çeşitli odak uzunlukları, hem sokak hem de portre fotoğrafçılığı yapabilir. Ama leica 35 ile kırpma yaparak onunla biraz yer değiştirip değiştirebileceğimi düşünüyor musunuz? Batis 85: portreler ve dar kareli sahneler için daha uzmanlaşmış bir lens. Leica 35'ten daha fazla fark (ve potansiyel olarak daha iyi bir uyum) olabilir mi? Sony mağazasında Batis 85'i denedim (ancak sadece A7s üzerinde), otomatik odaklaması yavaş görünüyor. (El ile odaklama 35 için benim için o kadar hızlı değil, bu yüzden diğer lensin değerli anları yakalayacak kadar hızlı odaklanabilmesi ideal olurdu) başka öneriler var mı? 90 makro üst düzey bir lens ve makro çalışmaları eğlenceli olabilir, ancak nispeten sınırlı miktarda makro çalışması için değerli mi olacak? Ayrıca Canon 16-35/4 IS, 24-70/2.8 II, 70-200/4 IS, Sigma 35/1.4 lenslerim var. Ancak bunlar A7RII için çok büyük ve sadece çok özel durumlarda kullanılıyor, ya da doğrudan Canon gövdesinde kullanılıyor (adaptör ve AF hızı eklendikten sonra A7RII üzerinde Canon lensin ağırlık tasarrufu yapmadığı ve Canon lensin AF hızının kabul edilebilir olduğu özellikle 70-200 için. Bu durum ayrıca Sony zoom lens almayı daha az ideal bir seçenek haline getiriyor, Canon ekipmanlarımı tamamen satmaya karar vermedikçe sanırım. Çok teşekkürler.